Uncategorized

Elokuvista nauttiminen puhelimella tai puhelimen kautta

Älypuhelimien näytöt ovat kasvaneet ja tekniset ominaisuudet kehittyneet vuosi vuodelta. Sen vuoksi puhelinta voikin käyttää myös elokuvien katsomiseen. Älypuhelimiin voi ladata sovelluksia, jotka mahdollistavat elokuvaviihteestä nauttimisen. Esimerkiksi niin Netflix, Viaplay kuin CMore toimivat kaikki yhtä hyvin puhelimessa kuin televisiosta katsottunakin. Itse asiassa puhelimen hyödyntäminen elokuvien katsomiseen on todella kätevää, sillä sitä kautta on mahdollista katsoa elokuvia missä tahansa. Jos siis tapanasi on istua bussissa tai junassa matkalla töihin tai töistä kotiin, voi tuon ajan käyttää elokuvien katsomiseen. Monenlaiset käytännölliset puhelintarvikkeet kuten vaikkapa puhelimeen yhdistetyt vastamelukuulokkeet, saavat matkan kulumaan nopeasti. Näin myös elokuvaan voi keskittyä, sillä ulkoa kantautuvat äänet eivät pääse häiritsemään elokuvan katsomista.

Elokuvan katsomiseen käy mikä tahansa puhelinmalli niin kauan kuin puhutaan älypuhelimista. Älypuhelimet sisältävät kaikki ne ominaisuudet, joita esimerkiksi elokuvan pyörittämiseen tarvitaan, mutta älypuhelimen ei missään nimessä tarvitse olla uusinta mahdollista mallia. Mitä suurempi näytön koko on, sitä helpompi ja mukavampi siltä on katsoa elokuvia. Sen lisäksi myös näytön resoluutio ja pikseleiden määrä vaikuttaa katselumukavuuteen. Mitä parempi resoluutio on ja mitä enemmän pikseleitä yhden tuuman alueella on, sitä parempi on myös kuvanlaatu. Suurilla näytöillä pikseleiden määrä tuuman alueella tulee olla suuri, jotta kuvanlaatu ei kärsi.

Puhelimen kautta voi katsoa myös televisiota

Puhelinta voi hyödyntää muutenkin elokuvien katsomiseen. Sen voi nimittäin yhdistää televisioon esimerkiksi Chromecastin kautta. Chromecast on siis langaton mediatoistin, joka yhdistetään televisioon ja nettiin. Näin se on valmiina vastaanottamaan puhelimesta tulevia käskyjä. Puhelimella tulee käyttää samaa Wifi-yhteyttä kuin Chromecastilla, jotta nämä kaksi laitetta saa yhdistettyä toisiinsa. Wifiin yhdistämisen jälkeen puhelimella voi siirtyä siihen sovellukseen, josta haluaa katsoa elokuvia. Sen jälkeen yhdistäminen suoraan Chromecastiin onnistuu. Näin kaikki puhelimesta lähetettävät elokuvat näytetään suoraan televisiosta.

Chromecast on mahdollistanut sen, että kotiin ei tarvitse uusia televisiota tai muita laitteita, jotta elokuvien katsominen onnistuisi. Nykyisin on saatavilla toki älytelevisioita, joiden avulla esimerkiksi Netflixiin yhdistäminen onnistuu suoraan nappia painamalla. Jos älytelevisiota ei kuitenkaan ole, eikä sellaiseen halua panostaa taloudellisesti juuri sillä hetkellä, kannattaa silloin suosia Chromecastia. Chromecastin hinta on kohtalainen, joten se sopii myös pienemmille budjeteille.

Chromecastin lisäksi on myös muita vastaavia laitteita, joiden avulla voi yhdistää puhelimen ja television. Joissain muissakin mediasoittimissa on sisäänrakennettu Chromecast, jolloin näitä laitteita voi käyttää muuhunkin kuin elokuvien toistamiseen. Monista mediasoittimista löytyy niin Netflix kuin Prime Video esiasennettuina, mikä tekee mediasoittimen käyttöönotosta vieläkin helpompaa kuluttajan kannalta. Mediasoittimiin ja Chromecastiin kannattaa tutustua tarkemmin, jotta voi päättää, mikä sopii oman taloutesi tarpeisiin parhaiten. Myös niiden hinnoissa on eroja, joten käytettävissä oleva budjetti vaikuttaa merkittävästi siihen, millainen laite kannattaa valita. Nykyaikana on onneksi monia eri mahdollisuuksia katsoa elokuvia, eikä kaikkeen tarvitse uhrata suurta rahallista panosta.