Uncategorized

Muoti-ikoneista kertovat elokuvat – mukana myös hajuvesi-ikoni

Muoti-ikonit ja tyylistään tunnetut vaikuttajat ovat olleet elokuvien vaikutteina jo pitkän aikaa. Esimerkiksi Marilyn Monroe oli itse aikansa kuuluisin elokuvatähti ja teki pitkän ja upean uran elokuvien parissa. Sittemmin Marilyn Monroesta on tehty lukuisia elokuvia, joissa ylistetään hänen kauneuttaan ja maagisuuttaan. Marilyn Monroen sanottiin omaavan sellaisen karisman, jonka avulla hän sai miehen kuin miehen rakastumaan itseensä.

Marilyn Monroe ei sentään ole ainoa, joka on päässyt osaksi elokuvamaailmaa. Sittemmin elokuvia on tehty myös monista muista muotivaikuttajista. Lisäksi osansa ovat saaneet esimerkiksi erilaiset fiktiiviset muotitaloista kertovat elokuvat. Yksi tällaisista on Paholainen pukeutuu Pradaan. Siinä nähdään monia huippunimiä, kuten Anne Hathaway sekä Meryl Streep. Elokuva onkin saanut paljon kiitosta niin katsojilta kuin kriitikoilta, sillä sen ajatellaan olevan erittäin totuudenmukainen ja kertovan hyvin siitä, millaista työskenteleminen muotitalossa on.

Coco Chanel on valloittanut valkokankaan

Coco Chanel on yksi maailman tunnetuimmista muotisuunnittelijoista. Ei siis olekaan ihme, että hänen tarinaansa on päästy seuraamaan useammassakin elokuvassa ja dokumentissa. Coco Chanelista kertovaa elokuvaa varten kannattaa varustautua laittautumalla kauniiksi ja suihkauttamalla hajuvettä kaulalleen. Upeat hajuvedet saa ostettua esimerkiksi osoitteesta Xlash, jonka itse Coco Chanelkin varmasti kelpuuttaisi omaksi ostospaikakseen. Chanelista kertovia elokuvia ovat Coco Before Chanel, Coco Chanel & Igor Stravinsky sekä Coco Chanel ja Chanel Solitaire. Sen lisäksi Coco Chanelia on sivuttu monessa muussakin elokuvassa.

Coco Before Chanel tunnetaan ehkä paremmin ranskankielisellä nimellään. Tuo nimi on Coco avant Chanel. Kyseinen elokuva tuo esiin Coco Chanelin ja hänen elämänsä romanttisen puolen, mutta samalla elokuva on myös koskettava draama. Coco Chanelin fanielle se on loistava elokuva, sillä se alkaa Coco Chanelin lapsuudesta ja nuoruudesta, jolloin nainen tunnettiin vielä nimellä Gabrielle. Myöhemmin hän halusi luoda itselleen uran ja päästä eroon jopa huonosta lapsuudestaan. Näin hän alkoi käyttämään nimeä Coco. Cocosta tulikin sittemmin muoti-ikoni ja muotisuunnittelija, joka tunnetaan ympäri maailman.

Coco Chanel & Igor Stravinsky taas kertoo tarinan nuoresta Cocosta, jolla huhuttiin olevan suhde Igor Stravinskyn kanssa. Suhteesta alettiin levittämään huhuja samaan aikaan, kun Chanelin kaikista tunnetuin hajuvesi Chanel No. 5 lanseerattiin. Elokuva on fiktiivinen kuvaus siitä, mitä Ranskassa tuohon aikaan olisi voinut tapahtua. Todellisia tapahtumia eivät kuitenkaan tiedä muut kuin Coco Chanel ja Igor Stravinsky, joten tämä elokuva pohjautuu enemmän huhuihin.

Traaginen elokuva Gianni Versacen murhasta

Jokainen muodin ystävä tuntee takuulla muotitalo Versacen. Harva kuitenkaan tietää, mitä muotisuunnittelija Gianni Versacelle oikein kävikään. Hänet nimittäin murhattiin. Myös näistä tapahtumista on tehty elokuva. Se ei sinällään liity muotisuunnittelijan elämään muodin parissa, vaan on enemmänkin traaginen tarina. Kyseisen elokuvan nimi The Versace Murder ja se julkaistiin jo vuonna 1998. Elokuvan on ohjannut ja tuottanut Israelista lähtöisin oleva Menahem Golan, joka on kaiken lisäksi myös käsikirjoittanut elokuvan. Elokuvaa voikin suositella kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita muodista ja kiinnostuneita Gianni Versacen tarinasta.