Viisi kauhuelokuvien klassikkoa

Erityisesti Halloweenin aikaan monet tykkäävät käydä katsomassa elokuvissa kauhuelokuvia tai katsoa niitä kotona. Kauhuelokuvat ovat olleet jo pitkään suuri osa elokuva-alaa. Tässä listaamme nyt viisin kauhuelokuvien klassikkoa, jotka jokaisen kauhuelokuvien ystävän tulisi jossain vaiheessa elämäänsä nähdä ainakin kerran.

Psycho (1960)

Tämä on monen kauhuelokuvien ystävän suosikki, sillä se on varmasti yksi parhaista kauhuelokuvista, mitä on koskaan tehty, ja se ehdottomasti kannattaa katsoa. Erityisesti suihkussa tapahtuva kohtaus ja siinä kuuluva musiikki on varmasti jäänyt monen mieleen.

Saw (2004)

Saw-elokuvasarjan ensimmäinen osa lukeutuu todellakin kauhuelokuvien klassikoihin, sillä se on yksi suosituimmista kauhuelokuvista koko maailmassa. Ensimmäinen osa on täynnä jännitystä, verta sekä suolenpätkiä, kuten arvata saattaa. Koko elokuvan ajan katsojaa pidetään jännityksessä, ja katsoja tuntee melkein itsekin olevansa kidnapattuna kahleissa, jännittäen pääsevätkö hahmot hullua sarjamurhaajaa pakoon.

It (2017)

Vähän uudemmasta päästä oleva kauhuelokuva It, eli suomeksi “Se” keräsi heti mainetta ja sai miljoonia ihmisiä ympäri maailman lähtemään elokuvateattereihin katsomaan tätä Stephen Kingin novelliin perustuvaa kauhuelokuvaa. Elokuvassa pääpahis “Pennywise” on hyvin pelottava klovni, joka saa todellakin karvat nousemaan pystyyn jokaisessa elokuvan kohtauksessa jossa hän esiintyy. Ehdottomasti kannattaa nähdä.

Jaws (1975)

Yksi klassikko on Steven Spielbergin supersuosittu Jaws, joka pitää katsojaa jännityksessä koko elokuvan ajan. Tämä elokuva ei paljon esittelyjä kaipaa, sillä se on yksi maailman tunnetuimmista elokuvista. Erityisesti selkäpiitä karmiva elokuvan musiikki kuvaa elokuvan teemaa todella hyvin, ja aiheuttaa varmasti monelle katsojalle pelon tunteita. Niin kuin tietenkin asiaan kuuluu.

The Purge

Hieman uudempi The Purge on jälleen kerran välitön klassikko, ja syy on yksinkertaisesti siinä, että elokuvan idea on erilainen ja kekseliäs. Elokuva alkaa sillä, että Yhdysvalloissa valtio on päättänyt järjestää joka vuosi yhden yön, jonka aikana kaikki rikokset, mukaan lukien murha, ovat laillisia. Ei tarvitse varmaan edes sanoa, että elokuva pitää katsojaa otteessaan koko elokuvan ajan, ja jännitystä riittää mässäiltäväksi asti. Kaikkien kauhuelokuvista tykkäävien kannattaa siis ainakin jossain vaiheessa katsoa myös tämä elokuva.