Elokuvat

Elokuvat ovat kehittyneet huomattavasti lyhyessä ajassa

 

Kaikki elokuvan ystävät tuntevat varmastikin Charlie Chaplinin, tuon mustavalkoisissa mykkäfilmeissä ihastuttaneen hahmon, joka on säilynyt tietyllä tavalla ikonisena hahmona aina meidän päiviimme saakka. Jos mietitään Chaplinin elokuvia, voidaan niitä pitää oman aikansa huipputeoksina, mutta kun niitä verrataan nykyisiin moderneihin elokuviin, huomataan hyvin pian kuinka paljon elokuvat ovatkaan kehittyneet Charlie Chaplinin ajoista.

Mustavalkoisista elokuvista värillisiksi elokuviksi

Charlie Chaplinin tuotanto oli mustavalkoista, mikä tietyllä tavalla luo sille nykyään Chaplinin elokuville ominaisen leiman. Olisi kuitenkin vaikea kuvitella nykyelokuvia mustavalkoisina. Värit ja erilaiset tehosteet ovat tärkeä osa nykyaikaisia elokuvia. Myös elokuvien rytmi on muuttunut huomattavasti. Siinä missä Chaplinin elokuvat etenevät loppujen lopuksi melkoisen verkkaiseen tahtiin, ovat tyypilliset nykyelokuvat täynnä nopeasti vaihtuvia ja nopeatempoisia kohtauksia.

Mykkäelokuvista äänielokuviksi

Charlie Chaplinin elokuville oli tyypillistä myös se, että hänen elokuvansa olivat mykkäelokuvia. Voidaan jopa sanoa, että äänten ilmestyminen elokuviin vähensi Chaplinin elokuvien suosiota. Hänen elokuvissaan puhumattomuus oli kuitenkin tietyllä tavalla jopa tavaramerkin asemaan noussut komponentti. Olisi aika vaikea kuvitella Charlie Chaplinin elokuvia äänielokuvina, mutta taas toisaalta olisi kenties vielä vaikeampaa kuvitella modernia, menestynyttä elokuvaa, joka menestyisi markkinoilla ilman ääniä.