Uncategorized

Peppi- ja Muumi-elokuvista inspiraatiota lasten leikkimökkiin

Leikkimökki on monen lapsen suosikkileikkipaikka, jossa aika vierähtää kuin siivillä satumaisten leikkien ja tarinoiden parissa. Leikkimökissä lapsi saakin viettää huoletonta aikaa tehden lasten tärkeintä työtä eli leikkiä. Moni vanhempi haluaa tarjota lapselleen tämän ainutlaatuisen kokemuksen ja moni haluaa myös itse valmistaa lapselleen leikkimökin omin käsin. Persoonallinen leikkimökki syntyy erityisesti haettaessa inspiraatiota leikkimökkiin suosituista lasten elokuvista, kuten Peppi- ja Muumi-elokuvista.

Ota lapsi mukaan suunnitteluun

Jo leikkimökin suunnitteluvaiheessa kannattaa lapsi ottaa mukaan suunnitteluun, jotta mökistä tulee lapsen toiveiden mukainen. Aikuisen voi joskus olla melko vaikea hahmottaa, millaisia asioita lapsi itse pitää tärkeänä ja mitä hän esimerkiksi leikkimökiltään ensisijaisesti toivoo. Tästä syystä onkin hyvä, että leikkimökin pääasiallinen käyttäjä toimii myös mökin rakennusmestarina.

Kun lapsi pääsee mukaan esimerkiksi leikkimökin värien suunnitteluun, on lopputulos yleensä aivan erityisen upea ja lapsenmielinen! Jos lapsi pitää erityisen paljon Peppi Pitkätossusta, voi leikkimökistä tulla Huvikumpua muistuttava suloinen huvila, jossa asiat voivat olla hieman vinksin vonksin. Muumi-fani taas ilahtuu upeasta sinisestä Muumitalosta, jonka katto kohoaa kohti taivasta. Vaikka lapsi olisikin mökin pääasiallinen suunnittelija, kannattaa mökin perustukset kuitenkin suunnitella huolella.

Tarvikkeet näppärästi

Myös leikkimökin tarvikkeiden hankinta saattaa aluksi tuottaa päänvaivaa. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä tarvikkeet on näppärää tilata netistä. Jopa laadukas puutavara löytyy näppärästi verkkokaupasta! Byggmax on erityisen näppärä verkkokauppa leikkimökin rakentamista suunnittelevalle vanhemmalle, sillä laadukkaan puutavaran lisäksi samasta kaupasta löytyy myös esimerkiksi ikkunoita ja ovia. Löydät liikkeestä myös maaleja ja maalaustarvikkeita, joiden avulla loihdit leikkimökkiin lapsesi toivoman ilmeen. Sivustolta löytyy jopa inspiraatiopostauksia tee-se-itse-miehelle tai -naiselle!

Kunnosta vanhasta uutta

Yksi keino ihanan leikkimökin tarjoamiseen lapsille on vanhan leikkimökin kunnostaminen uuteen uskoon. Ehkä sinulta löytyy oma vanha leikkimökkisi, joka näyttää jo parhaat päivänsä nähneeltä, mutta josta saisi vielä pienellä pintaremontilla tosi kivan. Tällaiset mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

Parhaimmillaan pieni leikkimökin pintaremontti onnistuu parissa tunnissa pienellä budjetilla. Esimerkiksi lattian uusimalla vanhan leikkimökin ilme muuttuu hetkessä. Tässä kohtaa voi jopa hieman leikitellä ja käyttää leikkimökin lattiaan vaikkapa marokkolaistyylisiä näyttäviä lattialaattoja. Byggmaxista löytyy esimerkiksi näppäriä lattialevyjä, joita voi hyvin käyttää myös leikkimökin lattiapinnoissa. Alle kahdella eurolla on mahdollista tilata levyjen värinäyte, ellet ole aivan varma lattian sävystä. Myös seinät maalaamalla saadaan aikaan yllättävän suuria muutoksia, joskin joissakin tapauksissa jo pelkkä seinien huolellinen pesu auttaa tuomaan vanhaan leikkimökkiin siistin ilmeen.

Jos haluat tehdä vanhaan leikkimökkiin pientä, tai hieman isompaakin, pintaremonttia, kannattaa tutustua Byggmaxin valikoimiin. Sivuston näppärä työkalu auttaa sinua löytämään nopeasti ja helposti tarvitsemasi tarvikkeet ja välineet, mikä auttaa sinua saamaan pintaremontin valmiiksi, vaikka arkesi olisikin kovin kiireistä ja hektistä. Byggmaxin valitsemalla sinun ei tarvitse kierrellä hikihatussa rautakaupoissa vertailemassa erilaisia vaihtoehtoja, vaan vertailu onnistuu näppärästi vaikkapa keittiönpöydän ääressä ruuanlaiton lomassa.