Uncategorized

Perusta elokuvateatteri – hyödynnä yrityslaina

Ihmiset rakastavat elokuvissa käyntiä, sillä se koetaan rentouttavaksi ja helpoksi tavaksi päästä irti arjesta. Elokuvilla on siis kysyntää, minkä vuoksi myös elokuvateattereissa riittää kävijöitä. Suomessa on suurempia elokuvateatteriketjuja sekä pienempiä yksittäisiä toimijoita. Jos elokuvateatterin perustaminen kiinnostaa, se onnistuu kyllä. Yrityksen perustaminen vaatii kuitenkin aina kovaa ja pitkäjänteistä työtä sekä paljon pääomaa. Onneksi kuitenkin yrityslaina voi auttaa yrityksen perustamisessa, joten yrittäjän ei tarvitse laittaa kaikkea omasta lompakostaan. Yrityslainan hakeminen on todella helppoa, sillä se onnistuu suoraan netissä. Hakemuksen täyttäminen käy vain muutamassa minuutissa, minkä jälkeen lainapäätöksenkin saa todella nopeasti. Lainapäätöksen voi hakea jo ennakkoon ennen kuin elokuvateatterin perustamisen on edes aloittanut. Kun tietää rahoituksen olevan kunnossa, on yksi taakka siirtynyt pois hartioilta.

Elokuvateatterin perustamiseen pätevät oikeastaan samat säännöt kuin minkä tahansa muunkin yrityksen perustamiseen. Yrittäjällä tulee olla selkeä visio siitä, millainen yrityksestä tulee. Toimitilojen tulee olla riittävän suuret. Varsinkin elokuvateatterin kohdalla tämä on tärkeää, sillä jo pelkkä valkokangas vaatii suuren tilan toimiakseen. Yleensä elokuvateatterissa on myös useita eri saleja. Pienemmiltä paikkakunnilta löytyy kuitenkin elokuvateattereita, joissa on ainoastaan yksi ainoa sali. Tällöin elokuvien esitykset järjestetään siten, että teatterissa näytetään yksi elokuva kerrallaan. Tilaa täytyy olla kuitenkin myös kassalle ja mahdolliselle kahviolle. Elokuvateatterin yhteydessä on nimittäin helppo myydä oheistuotteita, kuten herkkuja ja juomista. Pitää kuitenkin muistaa, että näiden myymiseen tarvitaan hygieniapassi, joka kaikilla myyjillä tulee olla suoritettuna. Muita erityislupia elokuvateatterin pyörittämiseen ei yleensä tarvita, joten lupa-asioita ei tarvitse miettiä sen enempää.

Kun idea omasta elokuvateatterista on valmis, on aika siirtyä suunnittelemaan liiketoimintasuunnitelmaa. Siinä tulee ottaa realistisesti huomioon se, kuinka kilpailijat toimivat ja miten suuri asiakasjoukko kilpailijoilla on. Yrityksen tulee pystyä erottumaan joukosta. Jos siis uusi pieni elokuvateatteri lähtee kilpailemaan suuria ketjuja vastaan, tulee sen pystyä tarjoamaan jotakin erikoista. Yksi tapa on laskea lippujen hintoja. Tämä saattaa olla järkevää aluksi, jotta ihmiset valitsevat uuden elokuvateatterin edullisempien hintojen vuoksi. Kun elokuvateatteri alkaa saamaan nimeä, voi lippujen hintoja nostaa hiljalleen siten, että yrityksen pyörittäminen on kannattavaa. Toinen hyvä keino erottua joukosta on ottaa ohjelmistoon erikoisia elokuvia tai pitää vaikka teemailtoja tai -viikkoja.

Kotimaiset elokuvat katsojien suosiossa

Kotimaisiin elokuviin panostaminen voi olla järkevää. Kuluttajat ovat valinneet aina vain useammin kotimaisen elokuvan ulkomaisen elokuvan sijaan. Jos kyseessä on pieni teatteri, se voi keskittyä kotimaisiin elokuviin. Toki ulkomaisiakin voi ottaa mukaan, mutta painotus kotimaisiin elokuviin tuo takuulla kanta-asiakkaita vauvasta vaariin. Myös lapsille on hyvä järjestää omia näytöksiään. Esitykset vauvaikäisistä ylöspäin keräävät paikalle pieniä lapsia perheineen. Vauva- ja lapsinäytökset ovatkin hyvä tapa ottaa myös perheen pienimmät huomioon. Tämä on myös yksi tapa saada lisää kanta-asiakkaita, sillä perheet valitsevat aina lapsiystävällisen yrityksen ennen muita. Yrityksen kannattaa mainostaa olevan lapsiystävällinen.

Suuret elokuvateatteriketjut, kuten Finnkino, ovat keskittyneet uusien ja suuren budjetin elokuvien näyttämiseen. Toki monet näistä elokuvista vetävätkin paljon katsojia, mutta toisaalta suurten ketjujen ohjelmistosta puuttuvat hieman pienemmän budjetin elokuvat. Varsinkin Suomessa elokuvia tehdään verraten todella pienillä budjeteilla, joten ne eivät läheskään aina päädy elokuvateatterien ohjelmistoihin. Tämä on yksi niistä seikoista, joiden avulla elokuvateatteri voi erottua massasta. Pienen teatterin kohdalla ei kannata lähteä kilpailemaan suurten ketjujen kanssa samoilla elokuvilla. Toki on tärkeää ottaa ohjelmistoon myös niitä kaikkein tärkeimpiä elokuvia.