Tunnetko Suomalaiset elokuvaklassikot ? Suomalaisista useammat muistavat muun muassa Tauno Palon, Ansa Ikosen, Helena Karan, Matti Oraviston ja Siiri Angrerkosken upeat näyttelijäsuoritukset valkokankaalla. Häikäisevien näytelmäsuoritusten lista on loputon ja ammattitaitoisia näyttelijöitä löytyy joka vuosikymmeneltä. Itsenäisen Suomen juhlavuotta juhlistetaan myös elokuvapiireissä monipuolisesti ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti eli KAVI julkaisee näyttävän valikoiman vuosikymmenten elokuvaklassikoita elokuvateattereiden käyttöön. Klassikot tulevat uusina digitaalisina esityskopioina, ja mukana ovat merkittävimmät kotimaisiset elokuvat, kuten Finlandia (1922), Valkoinen peura (1952), Tuntematon sotilas (1955), Komisario Palmun erehdys (1960), Pojat (1962), Käpy selän alla (1966), Täältä tullaan elämä (1980) sekä Talvisota (1989).
Valkokankaan romanttiset sankarit.
Yksi valkokankaan etuoikeutetuista sankareista on varmasti Tauno Palo. Kukapa nainen ei olisi Tauno Paloa ihaillut ja Ansa Ikonen hänen suosittuna näyttelijäparinaan oli myös kansan mieleen. Tauno Palon näyttelijäperinteitä ovat jatkaneet kaksi hänen poikaansa Esko Salminen ja Jukka-Pekka Palo sekä Eskon poika Kristo Salminen. Valkokankaan toimintasankarina suureen suosioon ylsi muun muassa Joel Rinne, joka nykypäivänäkin tunnetaan charmikkaana komissario Palmuna. Jurkan näyttelijäsuku on myös tuttu monille sukupolville, sillä ammattilaisia löytyy suvusta vielä nykyäänkin. Jurkan teatterisuku Eino ja Emmi Jurkasta Laura Jurkkaan ja suvun tulokkaaseen Vappu Jurkan poikaan, Ville Sandqvistiin on todella huomionsa ansainnut. Suosittu elokuvaklassikko Käpy selän alla täytti 50-vuotta vuonna 2016. Suositut näyttelijät Eero Melasniemi, Kristiina Halkola, Pekka Autiovuori ja Kirsti Wallasvaara ovat kunnioituksensa ansainneet. Vuonna 2016 kotimaiset elokuvat keräsivät runsaasti katsojia ja taitavien ammattilaisten lumous säilyy sukupolvelta toiselle.
Elokuvat peilaavat elämää.
Mitä sanalla elokuva tarkoitetaan? Taidemuotona elokuva on yksi suosituimmista viihteen lajeista. Elokuva nykymuodossaan koostuu kuvan ja äänen yhdistelmästä, jota kutsutaan audiovisuaaliseksi mediaksi. Elokuvat erotellaan tyylilajien mukaan, joita ovat draamaelokuvat, kauhuelokuvat, komediaelokuvat ja toimintaelokuvat. Elokuva, kuten jokainen muukin taidemuoto, käy läpi useita vaiheita. Viisi elokuvan päävaihetta ovat: ideointi, esituotantanto, tuotanto eli kuvaus, jälkituotanto sekä levitys. Elokuvan kuvaus on aina näkyvin vaihe elokuvan teossa. Kuvausten taiteellisena johtajana toimii ohjaaja. Mukana ovat myös lavastaja, maskeeraaja ja pukusuunnittelija. Ohjaajan apuna toimivat apulaisohjaajaat, ja kuvauksiin nimitetään tavallisesti myös, tuotantopäällikkö, kuvauspäällikkö, kuvaussihteeri ja ruokahuollosta vastaava henkilö. Äänisuunnittelu otetaan mukaan jokaiseen elokuvan tuotantovaiheeseen. Elokuvan jälkitöihin sisältyvät muun muassa kuvaleikkaus, äänileikkaus, efektit ja trikit, elokuvan värimäärittely ja äänen miksaus. Elokuvan levityksen hoitaa usein jokin elokuvayhtiö. Ecco edustaa laatua pitkällä perinteellä, aivan kuten Suomen Filmiteollisuus on tehnyt perustamisestaan asti.