Uncategorized

Viisi tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa, jotka saavat hymyn huulille

Tositapahtumiin perustuvia elokuvia on aina arvostettu ainakin Yhdysvaltojen elokuvabisneksessä. Useimmat tositapahtumiin perustuvat elokuvat ovat käsikirjoitettu alun perin päähenkilöön perustuvien kirjojen pohjalta. Parhaimmassa tapauksessa tositapahtumiin perustuvat elokuvat toimivat hyvin, koska käsikirjoituksessa noudatetaan samaistuttavia tosielämän tapahtumia, ja toisaalta taas koska kohtauksia on helppo rakentaa sellaisista oikeasti tapahtuneista kommelluksista, jotka tuntuvat täysin uskomattomilta ollakseen totta. Listasimme tähän artikkeliin viisi erittäin hyvää tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa, täydellisestä amerikkalaisen unelman tavoittelusta tunteita herättäviin ystävyystavaroihin asti.

Onnenpotkuja – Elokuva onnistumisesta ja epäonnistumisesta

Alkuperäiseltä nimeltään Pursuit of Happyness, “Onnenpotkuja” on liikemies Chris Gardnerin elämänkertaan perustuva tosielämän amerikkalaisen unelman täyttymys. Tämä Will Smithin ja hänen poikansa, Jaden Smithin tähdittämä elokuva kuvaa myös elokuvassa isän ja pojan suhdetta ja oman onnen tavoittelun haasteita 80-luvun Kaliforniassa. Tämä draamaelokuva on ehdottomasti katsomisen arvoinen etenkin motivaatioelokuvana, ja monet sen vuorosanoista löytääkin myös hyvin suosituista Youtuben motivaatiovideoista.

Wolf of Wall Street – Mustaa meininkiä pörssimaailmassa

Tämä tositapahtumiin perustuva elokuva ei hirveästi esittelyitä kaipaa. Elokuva perustuu pörssimeklari Jordan Belfortin elämään, ja Belfortia näyttelevän Leonardo DiCaprion roolisuoritusta on ylistetty jopa Golden Globe-palkinnolla. Elokuvaa on kuvattu mustan huumorin ylistykseksi ja kertomukseksi osakemeklareiden moraalittomasta elämänasenteesta ja rahan tavoittelusta. Mustaa huumoria on luvassa elokuvan alkukohtauksesta alkaen, kun toimistobileissä ammutaan lyhytkasvuinen ihminen tykinkuulalla maalitauluun.

Wolf of Wall Street on myös jalostunut omaksi juhlateemakseen häihin ja polttareihin, joihin voi katsoa vaatevalintoja täältä https://www.partyking.fi. Katsomisen arvoinen elokuva, jota katsoessa ymmärtää, että totuus on usein tarua ihmeellisempää. Mainitsemisen arvoista elokuvassa on myös kohtaus, jossa Leo heittelee rahatukkoja huvijahdiltaan viranomaisten päälle.

Koskemattomat – Liikuttava kuvaus avusta ja sen tarjoamisesta

Ranskalainen Koskemattomat, The Intouchables, on tunteita nostattava kertomus, joka perustuu Philippe Pozzo di Borgon ja algerialaistaustaisen maahanmuuttaja-avustajan, Abdel Selloun väliseen ystävyyssuhteeseen. Elokuvan juonessa Philippe on ranskalainen, varakkaaseen sukuun kuuluva entinen liikemies, joka on onnettomuuden seurauksena halvaantunut kaulasta alaspäin. Hänen temperamenttinen luonteensa on hankaloittanut aristokraattista sukua uuden henkilökohtaisen avustajan löytämisessä. Elokuvassa Driss-lempinimellä esiintyvä algerialaistaustainen, huonossa lähiössä kasvanut Bakary Bassari saa Philippeltä toimeksiannon ryhtyä hänen henkilökohtaiseksi avustajakseen, joka luo ymmärrettäviä yhteentörmäyksiä eri kulttuureista ja taloudellisesta asemasta tulevien ihmisten välille. Vahva suositus!

War Dogs – Aseviennin synkät puolet huumorilla höystettynä

War Dogs on tämän listan toinen musta komediaelokuva, jonka juoni perustuu kahden nuoren amerikkalaismiehen asevientibisnekseen Yhdysvaltojen armeijalta Afganistaniin. Elokuva perustuu löyhästi Rolling Stonesin artikkeliin ja Guy Lawsonin kirjaan Arms and the Dudes. Taattua amerikkalaista mustaa huumoria, höystettynä aidoilla kuvauksilla kansainvälisen asevientibisneksen järjettömyydestä. Pääosissa tässä elokuvassa nähdään Jonah Hill ja Miles Teller.

Into the Wild – Elokuva lähtemisestä ja luonnosta

Listan viimeisenä elokuvana meidän on pakko esitellä myös tämä Chris McCandlessin eli Alexander Superstramin tarinaan perustuva elämänkertaelokuva, joka käsittelee luontevalla draamankaarella täysin vastakohtaista amerikkalaista unelmaa, jossa jätetään maallinen mammona ja ihmissuhteet taakse ja lähdetään elämään luonnon armoilla. Elokuvan on ohjannut Sean Penn.

Tarinan päähenkilö McCandless luontoa rakastava nuori opiskelijapoika, joka on valmistunut hyvillä arvosanoilla yliopistosta. Huolimatta perheensä oletuksista ja yhteiskunnan vaatimuksista, hän päättää lähteä pitkälle matkalle Alaskaan elämään luonnon kanssa sopusoinnussa. Into the Wild on tunnettu myös hyvästä ääni- ja musiikkisuunnittelusta sekä legendaarisesta kohtauksesta hylätyssä bussissa, jonka voi löytää oikeasti matkalla Alaskassa, Stampede-vaellusreitillä. Elokuva on yhteiskunta- ja kulutuskulttuurikriittinen ja kuvattu Atlantan osavaltiossa ja Alaskan karuissa metsämaisemissa.